Què és la catequesi? És l’ensenyament de la doctrina catòlica als infants o als nous membres de la religió. Al inicis de l’Església era l’aprenentatge previ al baptisme en el cas de les conversions, però el costum de batejar els nadons va fer que la catequesi fos un tipus d’ensenyament religiós a part. La catequesi es duu a terme a les parròquies i a algunes escoles religioses i sol dividir-se en etapes segons l’edat dels aprenents i el sagrament per al qual es preparin, com la catequesi de la primera comunió o el de la confirmació. Els grups de fe adults poden tenir unes sessions de catequesi per aprofundir en les creences dels seus membres. (font:wiki)

Catequesi Piera 2017-18

Catequesi Hostalets 2017-18

Confirmació Hostalets 2017-18

Comunió Vallbona 2017-18

Catequesi Capellades 2017-18

Catequesi Carme 2017-18

Catequesi La Torre de Claramunt 2017-18

Xafardeja per internet continguts per catequesi parroquial…

Primera comunió

És la catequesi inicial a través de la qual els infants es preparen per rebre el sagrament de l’Eucaristia, això és, per poder participar a la taula eucarística juntament amb els adults. Durant aquest temps els infants aprenen els primers conceptes fonamentals de la fe, molt adaptats al seu nivell i edat; aprenen les pregàries bàsiques de la comunitat cristiana; i van fent descoberta dels valors que neixen de l’Evangeli, tot aplicant-los a les seves situacions de la vida. També és una gran moment per descobrir la comunitat cristiana, l’Església, a través de la participació al grup i de la incorporació a la celebració de la missa.

En què consisteix la catequesi?

A Piera la preparació consta d’una trobada setmanal d’una hora en grups durant dos cursos, equivalents al 3er. i 4rt. curs de primària de l’escola. La catequesi es realitza a la casa parroquial.

– Primer curs de catequesi: els dimarts de 17’30 a 18’30 de la tarda.

– Segon curs de catequesi: els dimecres de 17’30 a 18’30 de la tarda.

Als Hostalets de Pierola, la catequesi en els diversos grups es realitza el dissabte, ales 18’30, completant-se amb la participació dels infants a la missa de les 20’00, on participen tant com a escolans, grup musical, presentant ofrenes…

A Vallbona d’Anoia, la catequesi es realitza el dimarts a la tarda de 17,30 a 18,30 a la rectoria.

* Els infants més grans que volen rebre l’Eucaristia, realitzen també els dos cursos de catequesi, però amb infants de la seva pròpia edat, i tenint un seguiment específic de cara a la celebració. Si necessiteu més informació, veniu al despatx.

Els pares, els primers catequistes…

La catequesi, com tota tasca educativa, sols és una ajut a la tasca educativa principal que és la dels pares, un ajut i un complement necessari. Per això és molt important poder fer un seguiment conjunt, pares i catequistes, del procés de la catequesi. En aquest sentit us oferim participar a la Trobada Parroquial de Famílies.

També és important que els pares puguin anar actualitzant el llenguatge de la fe d’acord amb el que els infants reben a les sessions de catequesi. En aquest sentit, no dubteu a demanar informació als catequistes i als mossens.

En vistes a fer aquest seguiment, durant l’itinerari de la catequesi, es convoquen algunes trobades amb els pares en vistes a aprofundir la marxa de la catequesi.

Els infants a Missa

Des cara a facilitar la participació dels infants en la celebració de l’Eucaristia del diumenge hi ha un camí: participar-hi. A l’hora de la missa parroquial, participant amb els vostres fills a la celebració els eduqueu a viure l’Eucaristia. Per als cristians, l’Eucaristia és el moment central de la vida de l’Església. Hi participem tota la comunitat parròquial, entre els quals hi ha també els catequistes dels vostres fills.

Tornar a d’alt

Catequesi continuada – Postcomunió

De la mateixa manera que no s’atura el procés de creixement dels nois i noies, es convenient que no s’aturi la seva descoberta de la fe. Per tal de facilitar aquesta continuïtat hi ha un grup de catequesi on hi són convidats tots els nois i noies en edat escolar (primària, 1er. i 2on d’ESO).

Dimecres de 17:30h a 18:30h

Aquesta catequesi busca de ser més vivencial i, especialment centrada en la Paraula de Déu. Alhora s’ofereix als infants la possibilitat de participar en diverses accions de col•laboració en accions de la parròquia. Demaneu informació pel proper curs al correu jordi@parroquia.cat o al telèfon 600.350.370

Pots ser escolà!

Els nois i noies que es troben en l’etapa de la catequesi de post comunió, poden participar en el servei de l’escolania, assistint i ajudant en aquesta tasca a les eucaristies dels diumenges i celebracions especials de l’any. Per accedir-hi només comunicar-ho als mossens o a llurs catequistes.

Trobada Parroquial de Famílies

Puntualment s’organitzen activitats de lleure per als infants de la catequesi, vinculades a la Trobada de Famílies. En paral·lel, també fem formacions, i tallers amb els pares, excursions, dinars… N’anem informant a les misses i quan ens trobem. Podeu consultar també el bloc en aquest web.

I si encara no he fet la comunió?

Els nois i noies a partir de 4art curs de primària que encara no han fet la comunió, poden accedir directament a la catequesi continuada amb els companys de la seva edat i, després de dos cursos de catequesi, amb un seguiment especial, poden participar en la Eucaristia.

Tornar a d’alt