ACCIÓ DE GRÀCIES DE Mn. JORDI | FESTA MAJOR DE PIERA | 08 setembre de 2018 15.09.18 | Notícies |

Després de nou anys de servei a la parròquia, Mn. Jordi Tres i Bosch és enviat de rector a Ordal i de vicàri a les parròquies de Vilafranca, Castellví de la Marca i la Múnia. En el context de la festa Major de Piera, i en els dies anteriors les festes Majors de Ca n’Aguilera, Els Hostalets de Pierola, El Bedorch, Rofes i La Llacuna, ha donat gràcies d’aquests anys de servei i estima.

COMIAT DE Mn. JORDI TRES BOSCH 26.08.18 | Notícies |

Fa unes setmanes es va fer el comunicat formal del Sr. Bisbe sobre els nomenaments parroquials en el nou curs, en el qual es confirma que Mn. Jordi, a partir del proper curs, atendrà el servei pastoral com a Rector de Sant Esteve d’Ordal, vivint amb l’equip de preveres a Vilafranca del Penedès, i col•laborant amb les diverses parròquies del seu nou Arxiprestat.

Per tal d’agrair a Déu l’etapa compartida enmig nostre, i acomiadar-nos en un clima d’Eucaristia, propi de la comunitat cristiana, hi haurà una moments especialment significats a cada parròquia, aprofitant les diverses festes de l’estiu:
* Dissabte, 4 d’agost, a les 20’00, Festa de la Parròquia als Hostalets de Pierola.
* Dilluns 6 d’agost, a les 12’00, Festa Major de La Llacuna.
* Dimecres, 15 d’agost, a les 10’00, a Ca n’Aguilera, festa de Santa Maria Assumpta al cel.
* Divendres, 24 d’agost, a les 11’00, a la Festa Major de Vallbona d’Anoia.

*Diumenge 26 d’agost, a les 13’00, a la Festa Major del Bedorc.
* Dissabte, 8 de setembre, a les 11’00, al Santuari del Sant Crist de Piera, amb motiu de la Festa Major, parròquia de Santa Maria de Piera i Sant Sebastià del Bedorc.

Proclamació del Santuari del Sant Crist de Piera | 28abril2018 02.05.18 | Arxiprestat, Celebrar, Coses de casa, Documentació històrica de Piera, Evangelització, Index de documentació històrica, recursos i escrits, Material històric, Notícies, Sant Crist |

En el marc de la tradicional diada del Sant Crist de Piera, el nostre temple ha estat proclamat Santuari. La celebració tingué lloc, com cada any, el 28 d’abril a l’església parroquial, temple romànic del segle XII.

Enguany, la celebració del Sant Crist de Piera fou presidida pel sr. Bsibe Agustí Cortés, i concelebrada per Mn. Josep Maria Domingo, vicari General, Mn. Pere Milà, vicari Episcopal de la zona, Mn. Ramon Bosch, Degà i Rector del nou Santuari, i els diaques i mossens de la parròquia, així com de l’arxiprestat de Piera-Capellades, l’arxiprestat de Sant Sadurní i molts d’altres bons amics. Fou un dia en el qual l’antiga volta de pedra que conforma la nau central, així com les capelles laterals de la mare de Déu del Roser i la capella neoclàssica del cambril de la imatge del Sant Crist eren plenes de gom a gom. Es van reunir fidels del poble, representants de les autoritats i entitats del poble, gent de viles veïnes de la comarca de l’Anoia i d’altres indrets de la nostra geografia com Barcelona, Terrassa, Sabadell, Andorra, el Llobregat…

El temple que custodia la santa imatge del sant Crist, ara proclamat santuari, vol ser una llar que acosti la tendresa d’aquest rei crucificat, que despullat i fràgil a la creu assumeix la nostra feblesa i ens regala la seva misericòrdia. En aquest sentit un grup de fidels de la parròquia assumeixen el primer patronat del santuari del sant Crist de Piera per tal de promoure la devoció a la imatge dels pelegrins que s’hi vulguin acostar.

L’objectiu d’aquesta nova etapa és acollir els pelegrins i promoure així el patrimoni de pedres vives format pel conjunt de l’edifici i la comunitat que hi prega i viu la joia de la fe. Gràcies a tots els qui heu fet possible amb el vostre suport i pregària aquest esdeveniment tant important per a la nostra parròquia i la nostra vila de Piera, que ara vol ser un regal ofert a tots els qui vulguin gaudir d’aquest lloc i aquesta comunitat que custodia la imatge del Sant Crist.

 

CARTA DEL SR. MANEL MARTÍNEZ 13.04.18 | Compromís, Notícies |

El sr. Manel Martínez ha estat durant mes d’una dècada estret col·laborador del nostre diaca i amic Mossèn Francesc Escolà. El 2013 ens va acompanyar en el 25 aniversari de diaca de Mn. Escolà. Per aquests i d’altres motius deixem constància i adjuntem al nostre web la carta de comiat de part del Sr. Manel Martínez, que col·laborava a l’Administració econòmica del nostre bisbat i que ara s’ha jubilat.

HORARIS SETMANA SANTA 2018 20.03.18 | Notícies |

La Setmana Santa és el moment més important de l’any litúrgic cristià. Es tracta d’un conjunt de celebracions que tenen lloc entre el divendres abans del diumenge de Rams i el diumenge de Pasqua o, ja en el terreny de les festes populars, el dilluns de Pasqua. A través d’un vast i ric conjunt de pràctiques festives –processons, escenificacions teatrals i altres activitats litúrgiques i rituals- la comunitat cristiana recorda i recrea els darrers moments de Jesucrist a la Terra, el que hom coneix com a la Passió, Mort i Resurrecció. És a dir, des que Jesús arriba a Jerusalem procedent del desert i ja proclamat Salvador, fins que és processat, mort clavat a la creu, enterrat i fins que ressuscita.