Canvi d’edat de la catequesi de preparació per la Primera Comunió 26.06.09 | Catequesi, Notícies |

Durant aquests darrers anys, la catequesi de primera comunió a les notres parròquies ha estat fixada durant els cursos escolars de 2n i 3r de primària. Amb tot, arreu de la diòcesi hi havia una diversitat de criteris: en la durada de la catequesi, en el ritme setmanal o més intensiu, en l’edat en que es començava. Aquesta diversitat, a banda de dificultar la coordinació entre les diferents parròquies, provocava no pocs desgabells, especialment en un moment de molta mobilitat com el nostre actual.
En ordre a poder unificar els grans criteris de la catequesi, el Bisbe de Sant Feliu, ha valorat durant aquest curs la realitat d’aquesta catequesi, i ha establert uns criteris que hauran de ser duts a terme a tota la diòcesi. A tall de resum es centra en els següents punts:
•    la catequesi ha de tenir una durada de dos cursos
•    la periodicitat normal és d’una hora setmanal
•    es durà a terme durant el 3r i 4t curs de primària.
•    la norma te una moratoria d’un any, per poder regular el ritme de la catequesi.

Referent als dos primers punts, ja es realitzaven d’aquesta manera a les nostres parròquies. El que suposa un canvi per a nosaltres és l’edat en que es durà terme la catequesi, ja que serà un curs més tard del que actualment es realitzava. Per això a les nostres parròquies, aquesta normativa es concreta de la següent manera:
•    Els infants que han cursat el primer curs de catequesi durant aquest any, continuaran segons la mateixa metodologia i acabaran la catequesi durant el curs que ve, fent la comunió a la propera primavera, com tenien previst.
•    El proper curs no hi haurà primer curs de catequesi de comunió, ja que per començar caldrà estar cursant el 3r de primària, i aquests ja estan inscrits per fer el segon curs de preparació de catequesi.
Les famílies que us trobeu en la situació d’infants en edat catequètica i tingueu algun dubte, o cerqueu algun aclariment, no dubteu a passar pel despatx parroquial.

Accedeix al document de la normativa.